torstai 3. heinäkuuta 2014

Eilinen päivä (02.07.2014) toi minulle hyvin miellyttävän yhteydenoton Hyvinkään suunnalta, eräältä henkilöltä , pitkän hienon kertomuksen kera lapsuusmuistoista Metsolahdessa, oli hyvin mieleenpainuvaa luettavaa. Kiitos Riitta! Kirjani "Minun Metsolahteni" on tuonut julkaisunsa jälkeen hyvin monta "vanhaa tuttua" vuosien , vuosien takaa mukavalla tavalla uudelleen "esiin", vaikka joskus sitä mietiskelee, että tuskinpa heitä enää tulee tapaamaan, mutta tämä nykyinen "sähköinen media" antaa kyllä tähän hyvän mahdollisuuden, hyvä niin!  Illalla oikein mietiskelin kuinka laajalle alueelle Suomea ja ulkomaita myöden Metsolahdesta ollaan lähdetty elämää luomaan ja sitten kymmenien vuosien jälkeen näitä ihmisiä tapaa uudelleen, miten ihmeellistä.
Tällaiset eilisenlaiset kertomukset olisivat olleet aivan mahtavia taltioida kirjaani, mutta tieto kirjani teosta ei silloin tietenkään ollut kaikille "vanhoille metsolahtelaisille" mahdollista. Mutta tämän Riitan kertomuksen tallennan visusti arkistoihini, koska sen haluan säilyvän ja mahdollistavan sen , että siinä on jo aineistoa tuleville uusille "historia teoksille" , jos sellaisen joskus vielä vaikka aikaansaisi.
Tuntuu hienolta, että kirjaani " Minun Metsolahteni" arvostetaan ja on arvostettu oikein Laukaan kunnan kulttuuripalkinnon arvoisesti, joka minulle myönnettiin 07.06.2014 Laukaassa Sararanta puskii-tapahtumassa.
 24.04.2014 juna S81  "putkahtaa" esiin Pönttövuori II uumenista matkallan Kuopioon.

Alakuvassa näkymää Leppäveden Metsolahti nimisestä lahdenpoukamasta . Kuvaajan takana Perintölä ja edessä oikealla häämöttää "joensuu" joka johtaa Metsolammelle ( Mansikkalammelle). 24.04.2014













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti